Vakantie in de Eifel Logo

Naar De Eifel
In de Eifel bevinden we ons in de omgeving van Schleiden. Niet zo ver van Monschau. We zitten net buiten het national park. En dat heeft ook zijn voordelen. Je hond hoeft er tenminste niet overal aan de lijn. In deze omgeving barst het van de geschiedenis. En ook Zur wildenburg zelf kent een veelbewogen geschiedenis, waar de feiten ons stukje bij beetje ter ore komen. Sommige van ons voelen de geschiedenis. Een gedeelte van zur Wildenburg bestaat uit het heksen huisje. Daarin overnachten is een verhaal apart. Ook de volledig in tact zijnde burcht ademt geschiedenis. Maar eigenlijk geldt dat voor de hele Eifel. Burchten in de nabijheid zijn overigens ook het bezoeken waard. Ook de talloze stuwmeren in de Eifel vragen om een wandeling. De bodem in de Eifel is erg kleihoudend en daardoor kan het er erg nat zijn. Flora en fauna teelt daar dan ook welig op. (laarzen zijn soms wel nodig). Vergezichten temidden van een prachtige flora en fauna maken dit gebied tot een wandelgebied bij uitstek. We zijn er vaak. Meer informatie over de eifel kun je vinden op internet: zie onze vakantie-links. Wanneer we gaan zie je op onze vakantieplanning. Zelfstandig je eigen vakantie houden: huur ons appartement De Weerschijnvlinder.

Hondenvakantie - Eifel
Exarcio staat voor kennis van honden, hun opvoeding en hun communicatie. Wandelend in de Eifel krijgen we volop de kans om te zien hoe onze honden zich met elkaar verstaan. Of wij hen ook beter leren begrijpen en verstaan, is een kwestie van openstaan. Openstaan voor wat de hond ons te bieden heeft. En dat is primair samen zijn, samen op stap gaan. We wandelen in de natuur en genieten van onze beste maatjes. Onze honden genieten van de natuur en de vrijheid. Voor meer informatie:hondenvakantie in de Eifel.

Fotovakantie - Eifel
Vanuit Zur Wildenburg trekken we er op uit. Landschapfotografie bij uitstek. We leren vooral in de praktijk met onze camera omgaan. Natuurlijk schuwen we een stukje portretfotografie niet. We hebben onze honden immers bij ons. Macrofotografie behoort zeker tot de mogelijkheden. Het gebied is rijk aan vlinders. En in de herfst volop paddenstoelen. In de avonduren bespreken we onze resultaten. Burchten lenen zich voor architectuur fotografie. En misschien krijgen we de reeen voor de camera in de achtertuin van het pension. De camera maakt overuren. Voor meer informatie:fotovakantie in de Eifel.De Eifel
Exarcio Opvoeding & Gedrag - copyright © 2007-2008: contact